miércoles, 15 de octubre de 2014

NO.1 S7 - Samsung Galaxy S5 Clone

Bok
Odlučio sam otvoriti temu za mobitel NO.1 S7, koji je zapravo klon od Samsunga S5. Pa ako bude zainteresiranih za ovaj uređaj, mogu slobodno ovdje postaviti pitanje ili sl.

Sadržaj paketa
Više manje dobijete isti sadržaj kao i kod većine kineza, a to je: usb kabel, punjač, zaštitna folija za ekran i kratke upute.

Dizajn
Kao što sam već napisao u početku da se radi o Samsung S5 klonu, što znači u prijevodu da pokušava imitirati original. Vizualno izgleda 99% isto kao i original uz naravno nekoliko razlika. Kao prvo, nema Samsung logo oznake nego svoje od NO.1 kompanije. Te dimenzije i težina je minimalno drugačija. Ostatak uređaja po mojoj procjeni je više manje isti poput rasporeda tipki, portova i sl. Mobitel je u potpunosti napravljen od plastike, gdje također usb port je isti kao i kod S5 sa zaštitnim poklopcem. Sve u svemu izrada nije loša, štoviše je vrlo dobra.
Ekran
NO.1 S7 ima ekran veličine 5.1 incha, ekran je HD odnosno ima rezoluciju 1280×720 pixela. Nakon određenog perioda korištenja mogu reći da me je ekran oduševio jer je prikaz, oštrina, i kut gledanja po mojoj procjeni vrlo dobri. Također ekran reagira na namanji dodir i response time je dobar. Kao minus jedino mogu navesti da ekran nema zaštitu. Znači poželjno je koristit foliju za ekran ili nešto sl.
Performanse
No.1 S7 ima 1GB ram-a, MT6582 cpu brzine 1.3 GHz i Adreno 330 GPU. Ima 16GB unutarnje memorije od čega je korisniku slobodno oko 14GB, prostor za pohranu podataka možete proširiti sa micro-sd karticom maks 64GB. Kao što možete vidjeti radi se o mobitelu niske ili srednje klase. Ima solidan hardver koji će biti dovoljan za više manje sve radnje koje inače i obavljate poput igranja igrica, surfanja, slušanja glaze i dr... Vrlo brzo otvara aplikacije, rad je vrlo fluidan.
Također odvrtio sam nekoliko benchmark testova, pa ispod možete vidjeti i rezultate.
Kamera
Do sada više manje sa svim sa bio zadovoljan s obzirom na cjenovni razred mobitela, nakon što sam fotkao i kasnije pregledavao te fotke na kompu. Mogu slobodno reći da je kvaliteta fotki vrlo niska, ocijena 2 od 5....

Baterija
NO.1 S7 ima bateriju kapaciteta 2800mAh prema navodima proizvođača, na prvi pogled mi se činilo previše jer je baterija koja izgleda isto kao i kod S5 bila jako lagana. Nakon nekoliko dana korištenja mogu slobodno reći da to nije pravi kapacitet što je i potvrdio i ovaj blog, vjerojatno je kapacietet oko 1700-1800mah jer kod prosječnog korištenja traje maksimlano jedan dan.


Zaključak
No.1 S7 je niskobudžetni mobitel koji primarno cilja na potencijalne kupce koje žele kupiti mobitel koji izgleda vrlo slično kao i Samsung S5, uz to nudi
vrlo solidne performanse, dobru kvalitetu izrade i jako dobar ekran. Kao minusi su: niskokvalitetna kamera i slaba baterija. Za ovaj cjenovni rang nije loše. Jer više manje ostali kinezi nude slične perfomanse a i kvalitetu.
Cijena mobitela iznosi oko 160$ i možete ga kupiti npr... ovdje.

Sva pitanja su dobrodošla


No hay comentarios:

Publicar un comentario